Sambruk logotype

 

Om cookies och PuL (Personuppgiftslagen)

 

 

En cookie, eller kaka på svenska, är en informationsenhet som kan hanteras av din dator i samband med webbplatser. Kakor används bl.a. för att underlätta för besökaren på webbplatsen.

När du går in i vår tjänst används tillfälligt en s.k. sessionkaka. En sådan lagras inte beständigt i din dator utan finns endast temporärt - alla sessionkakor försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information såsom t.ex. e-post eller namn finns i vår sessionskaka och den kan inte användas för att koppla till reklam på Internet eller liknande. Tjänsten fungerar inte utan sessionskaka.

Inga beständiga kakor används i tjänsten.

Vissa personuppgifter lagras i våra system för dig som kan logga in (och som alltså av en kommun har lagts in som användare). Detta görs för att vi ska kunna ge dig en fungerande tjänst. De av dig lämnade uppgifterna kommer endast att användas inom tjänsten, men då du godkänner och lämnar in en ansökan har kommunen rätt att överföra uppgifterna till socialtjänstens handläggare. Du har rätt att en gång per år genom skriftlig begäran få ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Givetvis har du rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter om dig. Huvudsakligen är det kommunens socialhandläggare som lägger upp och underhåller dessa uppgifter om dig.

Kontaktuppgifter till Föreningen Sambruk som anordnar tjänsten åt deltagande kommuner finns på www.sambruk.se. Sambruk är personuppgiftsbiträde åt respektive kommun.